Näyttelyt

Kuurojen museon näyttelyt Valkeassa talossa

Kuurojen museon näyttelytoimintaa ylläpidetään Valkeassa talossa Helsingissä. Rakennuksen toisessa kerroksessa, ravintolan vieressä, sijaitsee museon näyttelytila. Siellä yleisön nähtävillä on museon perusnäyttely sekä vaihtuvia näyttelyitä.

Carl Oscar Malmin (1826-1863) museohuone

Museon perusnäyttelynä toimii Carl Oscar Malmin museohuone. Malm perusti Suomen ensimmäisen kuurojenkoulun Porvooseen vuonna 1846. Museohuoneeseen on kerätty Malmille kuuluneita esineitä ja huoneen yhteydessä kerrotaan Malmin elämästä ja työstä. Museohuone avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1915 ja nyt se on yleisön nähtävillä uusittuna.

Multimediapiste

Näyttelytilassa on multimediapiste, josta löytyvät näyttelytekstit suomalaisella viittomakielellä, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Hyvä, paha tekniikka
Avoinna 1.10.2018 – 6.9.2019

Lisää tietoa näyttelystä tästä linkistä

Viittomakieliset opastukset Kuurojen museon näyttelyihin

Kuurojen museon näyttelyihin on mahdollista tutustua myös viittomakielisellä opastetulla kierroksella. Opastuksella tutustutaan näyttelytilassa pysyvästi esillä olevaan Carl Oscar Malmin museohuoneeseen sekä vaihtuvaan näyttelyyn.

Opastuksia järjestetään tilauksesta ryhmille (max 15 henkilöä, isompien ryhmien järjestelyistä sovitaan erikseen). Opastuksen kesto on 30-60 min, mutta saatavilla on myös lyhyempiä esittelyjä. Opastuskieliä ovat suomalainen ja suomenruotsalainen viittomakieli ja lisäksi opastus on saatavilla puhuttuna suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Museo on avoinna perjantaisin kello 12-16 (heinäkuussa kello 12-15), mutta vierailu on mahdollista varata myös sopimuksen mukaan muina aikoina. Museoon on vapaa pääsy ja opastus on maksuton. Opastettu kierros pitää varata vähintään 2 viikkoa ennakkoon.

Yli 30 minuutin mittaiset opastukset varataan sähköpostilla teemu.lipasti-sjoroos@kuurojenliitto.fi tai puhelimitse Teemu Lipasti-Sjöroos gsm 050 3224 067 (vain tekstiviestit). 

Lyhyet esittelyt eli tietoiskut varataan sähköpostilla tiina.vihra@kuurojenliitto.fi, tai puhlimitse Tiina Vihra 09-5803 431.